Hvilken vaskemaskine skal du vælge?

En vaskemaskine er for mange en nødvendighed i hverdagen, men det kan være svært at navigere i at skulle vælge den helt rigtige. I guiden her hjælper vi dig med at træffe de rigtige valg, og samlet en række punkter, du med fordel kan have fokus på, når du skal vælge din vaskemaskine.

Hvor meget tøjvask har du?

Kapaciteten for en vaskemaskine er et udtryk for, hvor meget tøj vaskemaskinen kan rumme. Dit vasketøj bliver aller renest, hvis du ikke overfylder vaskemaskinen. Men hvis der derimod fyldes for lidt i maskinen, bruger den mere energi end nødvendigt. Det er derfor en god idé at have et indblik i, hvor hurtigt tøjkurven hober sig op, og hvor mange mennesker der er i husstanden. Nedenstående guideline kan anvendes: 

1-2 voksne = 5-6 kg 

2 voksne 1 barn = 7-8 kg 

Flere end 3 personer = 8 kg eller derover

Hvor tørt skal tøjet være?

Centrifugeringsevnen indikerer, hvor mange gange tromlen drejer rundt pr. minut. Det har betydning for, hvor meget vand der bliver presset ud af tøjet, som kan ligge mellem 1000 og 1600 omdrejninger i minuttet. 

Jo flere omdrejninger der kører, jo mere slider man på tøjet. Til gengæld bliver det mere tørt, og derfor er der typisk ikke behov for den lange tur i tørretumbleren eller vente længe på, at det tørrer på tørresnoren. 

Centrifugeringsevne går fra A-C og måles i restfugtighed. Det betyder hvor meget vand der er tilbage i tøjet efter centrifugering: 

  • A = 44 % i restfugtighed
  • B = 53 % i restfugtighed
  • C = 62 % i restfugtighed

Se Frigors udvalg af vaskemaskiner.